SSD instellen voor Ubuntu

Gelukkig heeft de nieuwere versies van Ubuntu prima ondersteuning voor de SSD harde schijven.

Voor de liefhebbers die toch willen tunen, check dan deze website.

3 reacties op SSD instellen voor Ubuntu

 1. Peter zegt:

  Beste Karel,

  Na het lezen van je uitleg over het instellen van de SSD voor Ubuntu zit ik met wat vragen.

  Omdat ik net een andere computer heb gekocht met 250 GB geheugen en er, op advies, een SSD schijf van 120 GB bij heb laten plaatsen heb ik wat zaken die ik nog niet zo goed begrijp omdat ik net met Linux ben begonnen. Bovendien ben ik als 65+ niet echt groot gebracht met computers en vind ik bepaalde dingen nog lastig.

  Ik heb een gebruikte bedrijfscomputer gekocht zonder besturingssysteem en wil hierop Xubuntu installeren, met een USB stick.
  Alleen lees ik over een herstart en dit is dus mijn eerste vraag. Kan ik de computer ook opstarten met de USB stick? Ook wil ik graag weten of ik het besturingssysteem op de gewone harde schijf moet zetten of de SSD schijf.

  Op Ubuntu.nl las ik dat het niet perse noodzakelijk is om een ssd te optimaliseren. Ik moet eerlijk zeggen dat het me nogal ingewikkeld lijkt wat je beschrijft m.b.t. de SSD instellen voor Ubuntu. Waarmee ik bedoel, als het niet echt noodzakelijk is laat ik het liever, omdat ik mogelijk schade aanricht aan mijn nieuwe systeem.

  In mijn omgeving ken ik niemand die Linux gebruikt en mij verder kan helpen. Vandaar dat ik hoop dat je me kunt adviseren.

  Met vriendelijke groeten,

  Peter Dorshorst

  • Karel zegt:

   Peter, je kunt Ubuntu vanaf een usb stick opstarten. Het is ook het beste om Ubuntu van usb op te starten wil je het installeren op je HD (of ssd).
   Ik zelf vind dat na een installatie (op een ssd) je wel het één en ander moet optimaliseren maar uiteindelijk ben je zelf degene die het beslist of je het wel of niet doet. Ik merk in ieder geval wel verschil.
   Ik ben het met je eens dat het lastig is (lijkt), maar met gezond verstand kom je een heel eind. Het is eigenlijk alleen maar knippen en plakken.
   Jammer dat er in je buurt geen mensen zijn die je kunnen helpen. Heb je al eens gezocht bij HCC ? Die zijn aardig actief met ondersteuning van Linux in het hele land.

   Succes !

 2. jan zegt:

  hoi.karel het is mij gelukt met linux mint 17.hartelijkdank voor je goede uitleg en je tips voor een ssd te installeren.het werkt perfect nogmaals dank.mvg jan ps ben pas 67 en nooit te oud om nog wat bij te leren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s